Hey jij, moeder met ambitie! Herken je dit: je staat voor de spiegel en denkt: mijn outfit is eigenlijk maar saai en heeft iets extra’s nodig! Of je weet dat jouw garderobe nog niet helemaal op het kwaliteitslevel is dat jij graag zou zien. Wat doe je dan om snel en gemakkelijk resultaat te boeken? Heel simpel, want met een paar goede accessoires kun je elke outfit net een beetje chiquer en eleganter maken. De juiste accessoires kunnen de meest basic-outfit een echte boost geven. Accessoires zijn dus de moeite om in te investeren!

Waar moet ik op letten bij het kopen van accessoires?

Het allerbelangrijkste is dat de accessoires passen bij jouw persoonlijkheid en bij jouw persoonlijke stijl. Zeker als je een meer basic-garderobe hebt geef je je outfit met accessoires meer eigenheid. Je laat zien wie jij bent en maakt het geheel uniek. Daarnaast is het belangrijk om de juiste grote van accessoires te kiezen. Ben jij gemiddeld van grootte? Kies dan accessoires die ook gemiddeld zijn. Ben jij petite? Kies voor kleine en fijnere accessoires. Ben jij groot en/of breed? Kies dan voor grotere en opvallendere accessoires.

Een handige methode is het meten van de omtrek van je polsen om je botstructuur te bepalen. Uitgaande van de gemiddelde lengte van de Nederlandse vrouw kun je het volgende aanhouden:

  • Fijne botstructuur: 14 cm of minder
  • Gemiddelde botstructuur: tussen 14,5 en 16,5 cm
  • Zware botstructuur: 16,5 cm of meer

Welke accessoires zijn de moeite waard om in te investeren?

Ik heb voor jou de 5 accessoires geselecteerd die echt de moeite zijn om in te investeren of voor te sparen.

1. Investeer in een goede leren tas!

Je handtas is het item dat je vrijwel de hele dag met je mee sleept. Dag in, dag uit heeft je handtas behoorlijk wat te verduren. Investeer daarom in een handtas van goede kwaliteit leer. De tas zal misschien iets duurder zijn, maar veel langer mee gaan. 

Bedenk eens het volgende: stel je investeert in een mooie kwalitatief goede, leren handtas van €400. Dat lijkt enorm veel, he? Maar deze tas sjouw je van de 365 dagen in een jaar 250 dagen met je mee. Dan kost de handtas je op jaarbasis €1,60 per dag dat je hem ergens mee naartoe neemt. En het aller leukste is: deze tas is zo robuust dat hij je nog een aantal jaren onderweg kan begeleiden! Iets om voor te sparen dus. 😉

Kies voor een tas die voldoende ruimte bied voor al je spullen. Een Tote-bag is erg ideaal als je regelmatig veel mee moet nemen van laptop tot spullen van de kids. Bij kiezen voor de juiste kleur kies voor een van je beste basiskleuren.

Wist je dat je zelfs in handtassen kunt investeren als een soort beleggings-item? Er zijn dames die hun geld investeren in bijvoorbeeld een Hermes-tas. Dit is een zeer luxe merk waarvan de handtas een hoge waarde houdt. Hierdoor hebben zij iets achter de hand op momenten dat het financieel slechter gaat.

2. Investeer in je dagelijks sieraden setje!

Het is heel handig en super gemakkelijk om een setje sieraden te hebben dat je dagelijks draagt en bij elk outfit past. Dit hoeft zelfs helemaal niet duur te zijn, want je kunt al voor een mooie prijs een paar luxe sieraden scoren bij bijvoorbeeld de Lucardi. Bij het kiezen en samenstellen van je setje moet je op een aantal dingen letten. Let op de echtheid van het materiaal. Kies dus voor echt goud (geel, wit, rosé) in plaats van verguld. Kies voor een grootte die bij jou, jouw stijl en jouw leefstijl past. Kies voor sieraden die gemakkelijk zijn. Oorbellen waarmee je zou kunnen slapen? Helemaal ideaal, je kunt ze namelijk niet vergeten! Tenslotte zorg je ervoor dat alle items qua stijl ook goed bij elkaar passen. Een setje sieraden zou bijvoorbeeld kunnen bestaan uit: oorbellen, ketting, armbandje, een of twee ringen en een horloge.

Let bij het kopen van een horloge wel op het merk. Kies hier de beste kwaliteit die jij je kunt veroorloven. Een horloge wordt vaak als statussymbool gezien. Een designer merk of high-end merk voegt in dit geval dus wel degelijk meerwaarde toe aan jouw persoonlijke presentatie!

3. Investeer in een zonnebril!

Een zonnebril is niet alleen in de zomer handig, maar het hele jaar door. Denk maar eens aan de laag staande winterzon tijdens het auto rijden. Met een mooie zonnebril upgrade je automatisch je hele outfit en presentatie. Kies daarom voor een goede merk of designer bril. De kwaliteit van het kunststof is hier vele malen beter als bij een goedkope zonnebril. Zorg dat de vorm van de bril mooi bij jouw gezichtsvorm past en kies voor een kleur de matcht bij je haarkleur of een van je donkerste beste basiskleuren.

4. Investeer in een riem van goede kwaliteit!

Bij elkaar passende TRS (tas, riem & schoenen) zijn altijd een goed idee om je outfit te complementeren! Kies voor een eenvoudige, leren broekriem van goede kwaliteit. Zorg dat de gesp niet te opvallend is. Hierdoor valt de riem minder op en is hij makkelijker draagbaar. Je kunt hem dan met gemak elke dag dragen zonder dat dit opvalt. Een riem met een verwisselbare gesp is ook een goede optie. Kies voor een riem met een gladde structuur. Qua kleurkeuze kies je ook hier weer een kleur gerelateerd aan je haarkleur of een van je beste basiskleuren.

5. Investeer in een zijden sjaal!

Een klein zijden sjaaltje met een mooi dessin passend bij jouw stijl en kleurtype voegt meteen iets extra’s toe aan een basic outfit. Het staat elegant en chique en trekt de aandacht naar je gezicht. Niet zo van de sjaaltjes? Knoop het sjaaltjes dan aan je handtas! Het geeft je tas meer individualiteit en maakt er een eyecatcher van. Of kies in plaats van een klein zijden sjaaltje voor een mooie grote kasjmieren pashmina. In de winter kun je deze dragen als sjaal en in de zomer drapeer je hem over je schouders als bescherming tegen de zon of de frisse avond bries.

Heb jij een speciale instant-outfit-booster die elke outfit net dat beetje extra geeft? Deel het!

Investeer in jezelf. Jij verdient het!

admin