6 dingen die jouw kledingkast transformeren

Styling Tips

Ongeveer 2 maanden geleden heb ik mijn complete kledingkast in ÉÉN middag een transformatie gegeven. Nu wil jij natuurlijk weten wat ik gedaan heb en hoe!?

Wat ik vooral niet gedaan heb is veel tijd besteden aan shoppen. En ik ben ook niet gaan twijfelen of ik een bepaald kledingstuk – wat ik al langer niet meer gedragen heb – wel of niet moet weggooien. En ik heb zeker geen fortuin uitgegeven.

Dus wat heb ik wel gedaan? Ik heb de boel opnieuw georganiseerd!

En dat voelt altijd heel bevredigend en goed als het klaar is. In slechts een paar uur trok ik alles uit mijn kast en lades. Ik heb alles netjes gesorteerd, gevouwen en gestapeld. Alles wat gerepareerd moest worden legde ik opzij om later naar mijn schoonmoeder te brengen. Zij is daar super handig in en het is zo weer gefikst.

Ik heb alle spullen gepakt waarvan ik zeker wist dat ik ze niet meer zou dragen, om ze via Vinted te verkopen. Toen ik klaar was, zag mijn kledingkast er schoon, gestroomlijnd en volledig Pinterest-waardig uit.

Welke gedachten komen nu in jou op?

  • Ik heb geen tijd om mijn kast te ordenen;
  • Ik kan dat wel doen, maar dat is tijdverspilling want ik onderhoud het toch niet.

Ik begrijp dat een (kleding)kast opruimen een taak kan zijn waar je niet echt naar uitkijkt. Of zelfs tegenop kijkt.

Maar weet jij waarom het jouw tijd meer dan waard is?

Ten eerste vond ik nogal wat interessante kledingstukken weggestopt in een hoeken van een lade en ook een paar mooie schoenen bedolven onder kleding die van een hanger gevallen was. Ik was ze helemaal vergeten. Als je het een beetje rommelig hebt laten worden (zoals ik), is de kans groot dat je dit seizoen nieuwe stukken gaat scoren waarvan je niet eens meer wist dat je ze had!

Ten tweede, als je het gevoel hebt dat je een kast vol kleding hebt en niets om aan te trekken, zijn je ochtenden niet alleen stressvol, maar ook overweldigend.

Wil jij je dagen met gemak en plezier beginnen? Dan is een van de grootste cadeaus die jij jezelf kunt geven een goed georganiseerde kledingkast.

Je kunt dan al jouw kledingopties goed zien en je bespaart tijd bij het zoeken naar een outfit. Tegelijkertijd inspireert het je met nieuwe outfitideeën en kunt je erachter komen wat je daadwerkelijk nodig hebt en wat je moet shoppen.

Dit is toch een kast waar jij ook elke ochtend uit zou willen shoppen?!

Je hebt echt geen mega inloopkast nodig. Dat heb ook niet. Maar hier zijn 5 dingen die ik wel heb en die ik jou kan aanbevelen. Ze gaan je echt helpen om jouw kast gemakkelijk een goed ingerichte en opgeruimde te onderhouden.

En weet je wat? Ze zijn allemaal tussen €0 en €15 (en gratis affiliate-link)!

Tip 1. ─ Vouwplank

Als je ooit in een kledingwinkel dan week je dat je uren lang bezig bent geweest met alles netjes opvouwen en stapelen om de winkel netjes te houden. Om er vervolgens achter te komen dat het een paar tellen later weer allemaal overhoop ligt. Door deze ervaring is het voor mij een daad uit respect om kleding op een nette manier uit een stapel te pakken en ook weer terug te leggen. Hoe doe jij dit?

Als jij niet handig bent in het opvouwen van kleding, zodat alles van het zelfde formaat is dan is een vouwplank jouw beste vriend en helper.

Een vouwplank de gehele uitstraling van je kast veranderen. Én het opvouwen zo veel sneller en gemakkelijker maken. Ook je partner en kids zullen er plezier en profijt van hebben.

Tip 2. – Anti-slip kledinghangers

Het is soms even een investering, maar de juiste kledinghangers kunnen niet alleen voor orde en netheid in je past zorgen, maar ook voor extra ruimte.

Ik was altijd van het principe om dezelfde type hangers te gebruiken. In het verleden had ik allemaal witte houten hangers. Het nadeel hiervan was dat ze erg glad waren en de kleding er regelmatig vanaf gleed. Bovendien namen ze onnodig veel ruimte in beslag.

Op een gegeven moment ben ik overgestapt op dunne vilten kledinghangers. Ik had in eens dubbel zo veel ruimte in mijn kast én de kleding bleef netjes op de hanger. Ideaal!

Tip 3. – Laarzenspanners

Normale schoen, zoals lage laarzen, ballerina’s of pumps opbergen geen probleem. Maar hoge laarzen fatsoenlijk in je kast zetten is altijd een dingetje. De meeste laarzen zijn niet stevig genoeg en knikken halverwege om. Vervolgens ontstaan er lelijke vouwlijnen in het materiaal. Herkenbaar?

Ik ben daarom een echte fan van laarzenspanners. Ze zorgen er niet alleen voor dat de laarzen mooi in de kast staan. Ze helpen ook om ruimte te besparen en het materiaal langer goed en in vorm te houden.

Tip 4. – Kast organizer

Ondergoed, sokken en bh’s waren altijd een dingetje om fatsoenlijk op te bergen. Het ging weliswaar netjes opgevouwen de kast in, maar lag al snel weer volledig overhoop. Bovendien: hoe berg je een bh nou goed op zodat de kwaliteit goed blijft en je duurzaam plezier aan beleeft?

Naar wat zoeken heb ik hiervoor kast organizers gekocht. De bh’s zijn nu netjes en geordend in de kast. Zonder uit hun vorm te raken. Ook sokken en ondergoed is netjes opgeborgen zonder gemakkelijk overhoop te raken.

Tip 5. Kledingstomer

Soms kan je kleding nog zo goed gestreken zijn en toch pak je het na een tijdje met kreukels uit de kast. s’Ochtends moet het in alle drukte snel gaan en heb ik in echt geen tijd om nog de strijkplank te pakken. Herkenbaar?

Een kledingstomer is in zo’n situatie echt ideaal. In no-time heb je het kledingstuk weer mooi strak en glad alsof het net uit de winkel komt. Ook een ideale oplossing als je überhaupt niet houdt van strijken of vrijwel nooit strijkt, maar soms wel moet.

Extra tip: een kledingstomer is ook ideaal om mee op (zaken)reis te nemen. Kies dan wel een kleiner model, zoals die van Philips.

Tip 6. – Stroomschema kledingkast opruimen


Soms kan het heel moeilijk zijn om te bepalen of je afscheid kunt nemen van een bepaald kledingstuk. Daarom heb ik een super handig stroomschema voor je gemaakt. Daarmee wordt opruimen heel gemakkelijk.

Beantwoord de ja/nee-vragen en volg de aanwijzingen om gemakkelijk te bepalen wat jij wilt houden, repareren of vervangen.

Stralend Zichtbaar Werkboek

GRATIS eBook 'Designer'-garderobe voor elk budget!

Lees ook…

Zo vind jij je ideale spijkerbroek!

Zo vind jij je ideale spijkerbroek!

Een perfect zittende spijkerbroek is een investering waard! Jeans zijn tijdloos en gaan lang mee. Ze passen bij elke outfit: chique, sportief en casual. Let er wel op dat je met een spijkerbroek je outfit altijd een casuele slag geeft. Het vinden van de juiste...

Pin It on Pinterest

Share This