Prints en dessins combineren

Kies jij vaak veilig voor effen kleuren? Vind jij kleding combineren met prints lastig? Prints combineren kan soms als een hele uitdaging voelen. Helemaal als je meerdere prints met elkaar wilt combineren. Ik heb een aantal tips voor je om dit makkelijker te maken. Zodat jij super stijlvol prints kunt combineren als een PRO!

Tip 1. Mix kleding en accessoire

Een top met print combineren met een broek met print is vaak moeilijk. Dat komt omdat de verschillende prints elkaar raken. Maak het jezelf gemakkelijker door afstand te creëren. Combineer bijvoorbeeld een top met print met schoenen met print. Een effen kleur broek zorgt dan voor een neutrale buffer.

Tip 2. Mix met één overeenstemmende kleur

Er moet een gemeenschappelijke overeenkomst zijn in kleur. Het makkelijkste is daarbij om te kijken naar de achtergrond kleur van het kledingstuk. Is de achtergrond donkerblauw bij het ene kledingstuk? Kies dan bij het andere ook voor een donkerblauwe achtergrond. Zo trek je de twee kledingstuk samen tot een geheel.

Tip 3. Mix grote met kleine prints

Zorg dat je twee items combineert met een verschillende grote in prints. Denk aan een fijne polka dot print met een grove Leopard-print.

Tip 4. Mix abstract met niet-abstract

Hierbij kun je denken aan het combineren van een krijtstreep print met bijvoorbeeld een floral print. Ze zijn elkaars tegenpolen en staan hierdoor meer op zichzelf. Ze leiden niet af van elkaar.

admin