Hey mama! Gisteren kwam in een gesprek met een vriendin de vraag ter tafel: Wat vind jij een echte afknapper? We waren het er snel over eens: slecht verzorgde handen en voeten kunnen echt niet! En in tijden van COVID-19 is extra verzorging voor je handen al helemaal geen overbodige luxe. Het continue en tot in het extreme handen wassen, en vooral desinfecteren vraagt nog al wat van onze huid en nagels.

Je handen vertellen een verhaal!

Onze handen maken een belangrijk deel uit van onze uiterlijke presentatie en hoe wij non-verbaal communiceren. Ze vallen op en trekken de aandacht. Denk maar eens aan die typische Italianen die overduidelijk en veel met hun handen gebaren tijdens een conversatie. In Nederland communiceren we weliswaar iets minder met onze handen, maar desalniettemin vertellen onze handen veel over ons als persoon. Je hebt het vast al eens mee gemaakt dat je iemands handen en/of nagels zag en je er spontaan een afkeer van de hele persoon kreeg. Oeps! Dat mag dan misschien een flinke portie vooroordeel zijn, maar laten we eerlijk zijn: dat is nu eenmaal hoe “de eerste indruk” werkt! Dus, Let’s talk about… elegante hand- & nagelverzorging!

Handen en nagels? Doe dit vooral niet!

Totale no-go’s zijn verwaarloosde handen waar geen of weinig aandacht aan besteed is. Denk aan gebroken en gescheurde nagels. Maar ook veel te lange nagels, nagels met verschillende lengtes en afgebeten nagels. Evenmin kunnen onverzorgde en kapotte nagelriemen, ruwe, gescheurde en vuile handen en nagels.

Houd je ook verre van extreem nep uit ziende (kunst)nagels en alles wat heel onnatuurlijk uitziet, zoals zeer hoekige of spitse nagels. Dus: blijf weg van neon kleuren en airbrushed nail-art. Het kan dan wel heel trendy zijn, maar is totaal niet classy, elegant of chique. Het geeft eerder een indruk van slechte smaak en stijl en doet af aan je algehele presentatie.

Welke vormen en kleuren zijn chique en elegant?

De drie meest elegante vormen zijn de ovale vorm, de amandel vorm en de squoval. De ovale- en amandel vorm zijn het mooiste in een medium lengte. De squoval staat vaak erg mooi als je kortere nagels hebt.

Jouw mooiste kleur nagellak is afhankelijk van je kleurtype en je persoonlijke stijl. Voor een classy en elegante uitstraling kun je drie richtingen kiezen:

De natuurlijke nagels:

Kies voor transparantie, nude-tinten en natuurlijke roze tinten.

De klassieke nagels:

Kies voor een variatie aan rood tinten in medium kleurhoogte.

De extravagante nagels:

Kies voor donkere rood tinten zoals bordeaux, of donkere paars tinten

Dit heb je minimaal nodig voor mooie verzorgde handen!

Basic & budget nagelverzorging

Optioneel:

Blanke nagellak voor extra glas of een gekleurde nagellak. Heb je weinig tijd en wil je toch snel een mooie kleur op je nagels? Dan is de 60 second nagellak van Rimmel echt een aanrader! Hij heeft een brede kwast (ideaal ook voor je tenen 😉 ) en droogt snel.

Mid-range nagelverzorging

Ga je zelf aan de slag zoals hierboven, maar wil je toch net een beetje meer? Misschien is dan een gellak-systeem voor jou heel geschikt. Het voordeel is dat gellak veel langer blijft zitten als normale nagellak. Meestal blijft deze lak 2 tot 3 weken mooi straks op je nagels zitten. Het is even oefenen en kost wat tijd, maar je nagels zien er altijd mooi verzorgd uit. Gellak-systemen voor thuis gebruik zijn er in verschillende merken. Tijdens de intelligente COVID-19 lockdown heb ik gebruik gemaakt van Sensationail, maar je hebt bijvoorbeeld ook het merk Pink Gellac. Starterspakketten beginnen bij ca. +/- €50,-

High-end nagelverzorging

De basic-nagelverzorging blijft natuurlijk noodzakelijk, maar heb je zelf geen tijd en zin om aan de slag te gaan en voldoende budget? Ga dan naar een professionele nagelstyliste bj. Binnen 30 tot 60 minuten zijn je handen weer helemaal perfect verzorgd en gelakt. De meest basic-behandeling is een manicure. Afwerking met gellak houdt iets langer is de meest natuurlijk ogende optie. Andere opties zijn gel- of acryl nagels, evt. met verlenging. Maar let erop dat dit niet te onnatuurlijk of gemaakt uit gaat zien. Bij de nagelstyliste betaal je tussen de €15 en €65 afhankelijk van de behandeling die je kiest.

Investeer in jezelf! Jij verdient het!

admin