Hey mama! Loungewear zou – gezien de huidige thuiswerk-maatregel – hét woord van 2020 kunnen zijn. Als je niet naar je werk hoeft, omdat je vanuit thuis moet werken dan kiezen velen van ons voor een comfy en casual look. Zelfs bij virtuele meeting wordt veelvuldig voor de joggingbroek gekozen, want wie ziet dat nou? En zeg nou zelf: nu de dagen korter en kouder worden is comfortabele loungewear om lekker mee op de bank te kruipen ook gewoon lekker!

Ik geef toe dat ik mij er zelf ook schuldig aan gemaakt heb om tijdens het werk lekker in mijn joggingbroek achter de computer te zitten. Maar dat had vooral te maken met die groeiende baby in mijn buik en dat de meeste broeken gewoon simpelweg niet meer lekker zaten. De week voordat mijn zwangerschapsverlof begon trok ik dan ook gewoon voor buiten het huis en onderweg die joggingbroek aan. Maar mij niet gezien in een suffe trainingsbroek of zo! En we willen er denk ik allemaal niet bijlopen als ma flodder, dus ook bij loungewear kun je nog steeds voor elegant en stijlvol kiezen. Dus here we go!

1. De broek centraal!

Kies voor een broek met een hoog aandeel aan katoen. Het materiaal moet zacht en comfortabel aanvoelen. Modellen met elastiek en/of koord aan de bovenkant zijn een goed idee. Broeken met elastiek bij de enkels zijn ideaal, omdat zij je outfit een stuk eleganter laten uitkomen als een broek met rechte of uitlopende pijpen. Dit laatste komt, door de combinatie van materiaal en model. Kortom is het materiaal casual? Kies voor een minder casual model!

2. De juiste kleuren

Qua kleur moet je vooral wegblijven van gemêleerd grijs en gemêleerde kleuren in het algemeen. Dat is echt een totale No Go als je op zoek bent naar elegant ogende loungewear waar je ook desnoods de hond mee kunt uit laten of even naar de plaatselijk super moet. Om een duidelijk contrast te creëren met je comfy en casual loungewear kies voor zakelijke kleuren, zoals zwart, antraciet, donkerblauw of bordeaux. Gebruik pasteltinten met mate en zeker niet voor kleding die veel ruimte innemen , zoals broeken en vesten.

3. Niet alles losjes!

Omdat je bij elegante loungewear de broek centraal stelt, moet je erop letten dat je top niet te casual is. Kortom: valt de broek los en soepel? Kies voor een top in een meer aangesloten model. Andersom: kies je voor een legging? Kies voor een meer losser vallend topje. Bij dit laatste voorbeeld kies alsjeblieft voor een top in bijvoorbeeld tuniek-stijl wat je billen bedekt. Leggings in combinatie met korte tops zijn eveneens niet elegant en dus een No Go (dat geldt ook als je getrainde J.Lo billen hebt!)

4. De juiste schoenen!

Bij loungewear horen geen hakken! Maar dat is ook helemaal niet erg, laten we die voetjes ook gewoon even wat rust geven. Onder de bovengenoemde broeken draag je bij warm weer heel stijlvol een paar sandaaltjes of ballerina’s. Nu in de herfst en in de winter combineert deze broek heel mooi met een paar stijlvolle sneakers waarbij je nog een klein beetje huid van je enkels laat blinken. Onder een legging kies je in de herfst en winter voor een paar mooie hoge laarzen als je perse naar buiten moet.

5. Blazer erbij!

Een blazer is werkelijk waar altijd een goed idee. Combineer hem met een harem-broek en een aansluitende top en je kunt heel stijlvol, elegant en comfortabel de deur uit! Thuis laat je hem lekker uit, tenzij je een virtuele meeting hebt. Kies bij de blazer gerust voor meer kleur of zelfs pasteltinten. Want de blazer is een niet-casual kledingstuk en zorgt daardoor voor meer overwicht in combinatie met minder zakelijke kleuren. Blijf ook bij de blazer weg van gemêleerde kleuren en let er bij het materiaal op dat deze in scherp contract staat met je broek. Kortom: voelt de broek zacht en soepel? Kies een blazer van stugger materiaal!

Investeer in jezelf, jij verdient het!

P.s. Vergeet niet je haar en make-up te doen! Het gaat om het gehele plaatje. Bij een vogelnest op je hoofd en dikke wallen onder je ogen valt alle kleding in het niet. Hoe fantastisch je outfit ook uit ziet!

admin