Hey mama! Qua kleding kent elk seizoen wel zijn struggels. Het einde van september nadert en hoewel we nog een mooie nazomer hebben gehad, gaan de temperaturen nu wel omlaag. Tijd dus om na te denken over de perfecte winterjas!

Let op deze 5 dingen bij het kiezen van je winterjas!

1. Begin op tijd met zoeken!

Het kan namelijk even duren voordat je het juiste model voor jouw kleur- en figuurtype gevonden hebt. En zeker in tijden van online shoppen kan het zijn dat je het e.e.a. bestelt en weer retourneert.

2. Kies voor kwaliteit!

Je jas draag je waarschijnlijk dagelijks en over een langere periode. Hij moet dus ook eventjes mee kunnen. Daarnaast moet hij je in de winter goed warm houden. Kijk dus goed van welk materiaal de jas gemaakt is. Kies beter voor een jas met een hoog percentage wol (minimaal 80%) in plaats van synthetische materialen. Deze vind je ook bij winkels als H&M en Zara.

3. Kies een model wat bij jouw figuur past!

Er zijn zo veel mooie modellen, stijlen en kleuren jassen dat je soms echt de weg kwijt bent en niet weet wat je moet kiezen. Zorg dus dat je weet wat echt bij jou past en wat voor jouw lichaam werkt en wat niet. Dat helpt je om de keuze gemakkelijker te maken.

4. Koop de jas niet te klein!

Let er bij de aankoop van je jas op dat je genoeg ruimte onder de jas hebt voor een dikke trui en eventueel een sjaal. Heb je een jas online besteld? Test het dan gewoon uit. In de winter draag je soms nogal wat laagjes. Het zou zonde zijn als je je perfecte jas gevonden hebt en je hem op de koudste dagen alsnog niet aan kunt.

5. Kies voor opbergruimte!

Een jas met minimaal twee zaken is geen overbodige luxe. Behalve dat je je handen even kunt opwarmen komen ze altijd van pas voor sleutels en andere kleine dingen. Denk maar eens aan al die dingen die je door je kinderen in je handen geduwd krijgt als je onderweg bent…

Zo kies jij de juiste kleur winterjas!

De meeste vrouwen hebben één of hooguit twee winterjassen. Je wilt dan natuurlijk zeker weten dat de kleur altijd goed bij jou en bij jouw kleding past. En het beste kies je voor een vrij neutrale kleur zodat je er niet te snel op uit gekeken bent. Welke kleur kun je dan het beste kiezen? Hiervoor heb je eigenlijk 2 opties:

Kies een kleur die lijkt op je haarkleur!

Dit wordt een haarkleurverwante kleur genoemd. Deze kleur werkt met alles waarmee je het draagt, want hij hoort echt bij jou. De kleur van de jas en je haarkleur complementeren elkaar en je zult balans en rust uitstralen.

Kies je haarkleur versterkende kleur!

Liever geen neutrale kleur? Kies dan voor de kleur die je haarkleur versterkt. Dit is de kleur die in de kleurencirkel tegenover jouw haarkleur staat. In combinatie met je haarkleur geef je je overall-look net wat meer wa-wa-woom!

Voorbeeld:

  • Blond haar – paars
  • Brunette – blauw
  • Rossig – Groen
  • Zwart – Wit

Zo kies jij de juiste lengte winterjas!

Hiervoor heb je eigenlijk een heel simpel foefje: korte jassen voor korte mensen en lange jassen voor lange mensen. Maar dan…

Korte jassen

Dit zijn jassen die eindigen net boven of net op je heupen. Ze staan mooi bij vrouwen van kleine tot gemiddelde lengte. Ze zijn ook ideaal voor in de lente en de herfst. Kies in de winter beter voor een model dat op je heup eindigt, zodat je rug ook mooi warm blijft.

Middellange jassen

Dit type jas eindigt ergens halverwege je dijen. Het is een jas die ook voor kleinere vrouwen nog erg geschikt is. Hij is namelijk niet zo lang dat hij je kleiner laat lijken, maar lang genoeg om je onderrug, heupen en bekken ook warm te houden.

Driekwart lange jassen

Deze jassen eindigen net boven je knie. Ze zijn gemiddeld lang qua lengte en daardoor ook erg geschikt voor vrouwen met een gemiddelde lengte (167 cm).

Lange jassen

Een jas wordt als lang gezien als deze onder of lager eindigt. Vrouwen met een lengte van 170 cm of meer kunnen deze lengte goed dragen. Door de lengte van deze jas kunnen veel modellen vaak erg vormloos uit zien. Een riem als accent of een getailleerd model staat meestal het mooiste.

Zo kies jij het juiste model winterjas!

  • Single-breasted knoop-rijen staat iedereen goed.
  • Langer en slanker lijk je als je jas een (diepe) V-hals heeft. Ook vrouwen met een grote buste profiteren hiervan, omdat dit het buste gebied optisch kleiner laat lijken.
  • Let erop dat je weet waar accenten zoals zakken en andere horizontale lijnen zich bevinden. Je wilt niet dat deze eindigen op een breed gedeelte van je lichaam, omdat dit juist op deze plekken de aandacht vestigt. Voor vrouwen met een A-figuur is dit van belang in het heupgebied.
  • Een getailleerd model en/of met accent in de taille zien er prachtig uit bij vrouwen met een 8, X of A-figuur. Denk bijvoorbeeld aan een trenchcoat. Let hierbij wel op de rij knopen. Double breasted staat het A en het I-figuur prima, maar is minder geschikt voor vrouwen met een 8 of X-figuur. En heb je een H of I-figuur, laat een riem in de taille dan achterwegen.
  • Kies voor een opvallende kraag of ander accent rondom je schouders en gezicht als je een A, H, I, O of X-figuur hebt. Dit zal je lichaam optisch meer vorm geven en in balans brengen. Doet dit vooral niet als je een V-figuur hebt.

Investeer in jezelf! Jij verdient het!

admin