Hey mama! Op 17 oktober 2020 ben ik bevallen van onze zoon Jules. En zoals voor de meeste vrouwen geldt, heb ik na de bevalling een “lege babybuik”. Je weet wel: zo’n buikje zonder baby, maar waarmee je toch nog een week of 20 zwanger lijkt. Tja, het heeft natuurlijk allemaal zijn tijd nodig. Niet voor niets wordt er gezegd: 9 maanden zwanger en 9 maanden ontzwangeren. Maar dat betekent natuurlijk niet dat ik die lege babybuik in het oog wil laten springen voor iedereen. Herkenbaar? Hier dus mijn 10 tips om je buik tactisch te camoufleren.

1. Besteed aandacht aan je make-up!

Kies voor een meer opvallende make-up. Accentueer bijvoorbeeld je ogen net iets meer als dat je normaal zou doen. Of kies een iets opvallendere lippenstift. Dit trekt de aandacht naar je gezicht en weg van je buik.

2. Maak gebruik van eyecatchers!

Draag bijvoorbeeld een opvallende korte ketting, grote oorbellen, sjaals en sjaaltjes of opvallende schoenen. Deze trekken de aandacht van het oog naar een andere plek dan je buikgebied.

Oorstekers met ronde hangers
van La Rêve Amsterdam

Oorstekers met bloem en Parel-hanger
van La Rêve Amsterdam

3. Shape it

Je kunt natuurlijk kiezen voor laagjes om je silhouet minder te accentueren. Maar een ander goede optie is shapewear waarmee je dat buikje goed verpakt. Hierdoor valt je buik meteen een stukje minder op. Ben je klaar met de zwangerschapsbroeken en toe aan gewone broeken? Kies voor high-waisted broeken.

Anni Rolfi Body Control Hemdje
van Kruidvat

Post pregnancy broek
van Mamalicious

4. Benadruk niet het silhouet van je bovenlichaam

Vermijd strakke kleding. Ook stoffen die duidelijk aan je lichaam plakken, zoals jersey, kun je beter even vermijden. Dat betekent trouwens niet dat je te grote mate of wijde kleding moet dragen, want dat laat jouw figuur juist voller lijken en dat wil je natuurlijk niet.

5. Donkere kleuren

Draag donkere kleuren op je bovenlichaam. Combineer dit met  meer opvallende kleuren opvallende kleuren op je onderlichaam. Dit trekt de aandacht weg van je buikgebied en meer naar je onderlichaam.

6. Losser vallende tops of jurken

Kies voor tops die losser vallen, maar niet oversized of baggy. Combineer deze met bijvoorbeeld een strakkere broek, zoals een skinny-fit. Ook A-lijn jurken zijn een goede optie.

A-lijn jurk
van C&A

7. Details in kleding

Kies voor patronen, prints en textuur in je kleding. Deze trekken de aandacht meer naar zichzelf als naar je probleemgebied. Ruches en andere grote details hebben hetzelfde effect.

Blouse met ruches
van Bon Prix

8. Creëer verticale lijnen

Kies voor tops en jurken met diepe V-halzen, overhemdbloezen met lange knoop rij of draag blazers en lange vesten open in plaats van dichtgeknoopt.

Overhemdblouse
van Moss Copenhagen

9. Aandacht op je taille!

Door je taille (het smalste deel boven je buikgebied) te accentueren, trek je de aandacht weg van je buikje. Kies voor ¾ mouwen die dus eindigen ter hoogte van je taille. Een top met peplum is ook een goede optie. Accentueer je taille met een dunne riem of strik in combinatie met een bij het buikgebied losser vallende blouse of top.

10. Trek NIET de aandacht naar je buik en heupgebied!

Vermijd dus opvallende riemen. Ook tops die eindigen waar je broek of rok begint zijn geen goed idee. Ook kleding in empire-stijl (tops en jurken) benadrukken juist wat je wilt camoufleren.

Bonus tip!

Draag je zwangerschapsbroeken niet te lang door. Ook al pas je misschien niet meer of nog niet in je oude broeken: koop dan een paar nieuwe broeken in een maatje groter. Dat is misschien niet leuk of zoals je je hebt voorgesteld, maar op den duur gaan zwangerschapsbroeken – hoe lekker ze ook zitten – het overgebleven buikje juist accentueren. En dat is natuurlijk absoluut niet wat we willen.

Investeer in jezelf! Jij verdient het!

admin