Hey mama! Helaas is het vinden van de perfecte spijkerbroek vaak een echte struggle! Veel vrouwen weten het dan ook niet: Welke spijkerbroek past bij mij? Welke maat spijkerbroek moet ik kiezen? Welke lengte, rise en fit? Zo veel keuzes en vragen! Ik help je graag op weg om de juiste jeans voor jou te vinden. Laten we stap voor stap op zoek gaan naar jouw perfecte spijkerbroek. Aan het einde van deze blog weet jij precies waar je op moet letten en welke modellen je het beste kunt shoppen!

Een perfect zittende spijkerbroek is een investering waard! Jeans zijn tijdloos en gaan lang mee. Ze passen bij elke outfit: chique, sportief en casual. Let er wel op dat je met een spijkerbroek je outfit altijd een casuele slag geeft.

De truc met de 8: Welke maat jeans heb ik?

Heb je maat 40? Trek dan 8 af van 40! 40 – 8 = 32 en dit is de wijdte (heupomvang) die bij maat 40 hoort. Heb je maat 38? Dan kun je dus stellen dat jouw wijdte maat rond de 30 zit. Uiteraard zijn er per merk en model verschillen, maar dit is een handig foefje om al in de juiste richting te zoeken.

Welke lengte maat jeans heb ik?

Vraag iemand om hulp en meet vanaf je lies tot de grond. Bekijk in de tabel hieronder wat jouw ideale lengte maat is.

Lengtemaat 30           75 – 80 cm

Lengtemaat 32           81 – 85 cm

Lengtemaat 34           86 – 90 cm

Lengtemaat 36           91 – 96 cm

Welke taille hoogtes jeans zijn er?

Er zijn drie verschillende hoogte maten: high rise, mid rise en low rise. De trends hierin veranderen van tijd tot tijd. Jaren geleden was de low rise trend terwijl nu vooral de high rise in de winkels te vinden is. De high rise is een broek die op of boven je navel eindigt. De mid rise eindigt net onder je navel en de low rise ongeveer 4 cm onder je navel. Heb je lovehandles? Kies dan minimaal voor een mid rise om deze mooi te camoufleren!

Welke soorten jeans zijn er?

Skinny jeans

Strak smal toelopend model dat al je vrouwelijk vormen laat zien. Deze broek hoort op je enkels te eindigen. Je kunt ook een lengte maat groter kiezen en de onderkant omslaan.

Slim fit

Dit model is iets minder strak als de skinny en loopt iets rechter (minder taps) toe. Ook deze broek is redelijk nauwsluitend. Kies hierin je normale lengte of iets langer als je hem wilt omslaan.

Straight leg jeans

Dit is het klassieke spijkerbroek model. De broekspijpen lopen recht naar beneden. Dit model staat vrijwel iedereen goed. Kies bij dit model je normale lengte.

Bootcut jeans

Dit model lijkt op de straight leg, maar loopt vanaf de knieën ietsjes wijder uit. Net zo wijd dat je er gemakkelijk laarzen onder aan kunt, maar pumps of andere schoenen met een hak staan hier ook erg mooi bij! Dit is een model dat je benen slanker laat lijken. Kies ook hier je normale lengte.

Flared/Wide leg jeans

Bij dit model lopen de broekspijpen significant wijd uit. Bij sommige modellen is dat vanaf de knieën, maar bij anderen al vanaf de heupen. Kies ook hier je normale lengte.

Loose fit

Dit is een recht model jeans. Dit model zit losser dan de straight leg jeans. Het is een echt casual model. Kies je normale lengte en draag er een paar mooie sneakers bij.

Boyfriend

Dit is net als de loose fit jeans een niet aansluitend model. Het kruis van de broek hangt wat losser (baggy), maar de broekspijpen lopen smal toe. Kies een iets langere lengte en sla de onderkant een keer om.

Welke jeans past bij mijn figuurtype?

X-type of 8-type 

Een model met een donkere wassing, mid rise, straight-, slim-, boyfriend- of bootcut fit. Een corrigerend of bodyshaping model laat jouw figuur mooi uitkomen.

A-type 

Je kiest het beste voor een donkere mid- of high rise, straight leg of bootcut jeans. Een corrigerend of bodyshaping model is ook ideaal voor jouw figuur. Heb je een kort bovenlichaam? Kies dan liever voor een low rise model!

V-type

Een model met lichte wassing, high- of mid rise, bootcut of straight leg staan jou mooi. Een high rise model met lichte wassing geeft je lichaam een meer curvy effect.

O-type 

Jij bent mooi met een lichte wassing mid- of high rise, straight- of slim fit model. Vermijd knopen aan de voorzijde en stop geen truitjes of blousejes aan de voorzijde in. Draag bovenstukken liever over je broek heen. Een high rise model zal je buikje mooi verpakken.

H-type of I-type

Jij hebt het ideale jeans figuur! Jij kunt vrijwel elk model goed dragen. Bijzonder leuk zijn de skinny fit of boyfriend modellen. Ook om de verschillende rises hoef jij je niet druk te maken. Kies wat jij prettig vindt zitten.

Wat zijn bekende kwaliteits jeans merken?

Zo houdt jij je nieuwe jeans mooi!

  • Was de spijkerbroek de eerste keer zonder andere kleding. 
  • Daarna was je de broek altijd binnenste buiten. Was op 30 graden en op een laag toerental. Houdt de kleur fris door de broek met andere spijkerbroeken van eenzelfde kleur te wassen.
  • Doe je spijkerbroek nooit in de droger! Hitte tast de elasticiteit van de broek aan en je broek kan krimpen!
  • Hang de broek altijd aan de pijpen zo glad mogelijk, binnenste buiten op! Dit voorkomt strepen, vlekken en verkleuringen. 

Shop je perfecte broek

Welke ervaring heb jij met spijkerbroeken? Wat bevalt jou goed? Laat het weten!

admin